16 Mayıs 2010 Pazar

Yorucu ama harika bir Pazar günü akşamında..

Güzel anılarla, güzel yerler görmenin, yeşile ve suya doymanın verdiği huzurla kaplı bir zihin, ancak çatlayacak gibi ağrıyan bir baş ve öksürmekten yırtılmış, acıyan bir boğazla kapatıyorum bu haftayı.
Bugün yine piknik günüydü. Fakat her zamankinden biraz daha farklıydı. Her zaman rotamız belli olurdu. Deniz kıyısında, sakin bir yerde oturur, saatler geçirir, yemeğimizi yer dönerdik. Bugün ise önce piknik için düzenlenmiş bir mesire alanında, akrabalarla, memleketlilerle birkaç saat geçirdik. Ama sırf yeşil ve ağaç bizi kesmedi. Su kenarı olması lazımdı. Piknik için memleketten günübirlik gelen babamı yolcu edip, keşfe çıktık. Amacımız, deniz, göl, dere ne bulursak bir kenarına kıvrılıp seyre dalmak, deşarj olmaktı. Bir iki yere bakınıp, güzel bir göl manzarasına doyduktan sonra kürkçü dükkanına dönüp her zaman gittiğimiz Riva'ya attık kapağı. İyi de oldu. Bir günde üç yer gezip, doğanın keyfini çıkarıp döndük evimize.
Tabi başta bir haftadır öksürük ve boğaz ağrısıyla kıvranan ben olmak üzere hepimiz çok yorulduk.
Bu tatlı yorgunlukla şimdi, erkenden yatıp uyuyacağım. Zira yolda hep bunun hayalini kurdum :)
Serilip kalmadan önce bu sabah yaptığım ve bütün gün bize eşlik eden, yüzümü kara çıkarmayıp, soğutucunun içinde uslu uslu duran Bisküvili Mozaik Pasta ile başbaşa bırakıyorum sizi.
 Bisküvili Mozaik Pasta (Bol çikolatalısından)

Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket kakaolu krem şanti
1 su brd. süt
1 paket (80 gr) bitter çikolata
1 avuç dövülmüş ceviz içi
50 gr margarin
Dışı için hindistan cevizi
Yapılışı: Bir paket bitter çikolatayı margarinle birlikte benmari usulü eritin. O arada derin bir kaba bisküvileri un ufak olmayacak şekilde kırın. 1 avuç ceviz içini ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta süt ve krem şantiyi iyice çırpıp içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı bisküviye ekleyip bir kaşıkla bütün bisküviler sosa bulanana kadar yavaşça karıştırın. Streç film serili düz bir zeminde silindir şekli vererek streç film ile sıkıca sarın. Buzlukta yarım saat bekletip iyice sertleşince çıkarın ve hindistan cevizi dökülmüş bir tepside yuvarlayıp dışının kaplanmasını sağlayın. Tekrar streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat daha beklettikten sonra dilimlyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Fuat Bey.

    YanıtlaSil
  3. Deniz memleket pikniği mi, babam mı geldi? Şaşırdım valla. AA, bu arada, sizi kıskanıp sonunda dün ben de öğrencilerle pikniğe gittim.
    Ya bu mozaik pasta bence en güzel pasta valla...
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. evet bencede güzel bi pasta ama en güzeli büsküvili pasta bi gün onu yapar belki.....:))bize denk gtir denizcim ellerine sağlık şekerim:))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş ....dışı dantel gibi görünmüş...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma