14 Ekim 2011 Cuma

Yine mi Kış?

Yazın yapışkan ve cayır cayır yanan sıcak havasını sevmesem de, kışın da üstüme sıçratılan yağmur/kar suyunu ve felçedici rüzgarlarını sevmiyorum. Tam bir bahar insanı olarak hafif esen rüzgar ve parıl parıl parlayan güneşin altında olmaktan keyif alıyorum. Kim sevmez ki baharı? Belki polen alerjisi olanlar sevmez evet.. o da var. Daha yaz yeni bitmiş ve sonbaharın gerçeğiyle yüzleşirken bile, kışın iç karartıcı karanlığı çöktü sanki üstüme. Bir de günlerce süren, tıkanmış burun, ağrıyan bir baş varken.. aaah aaah! Yaz gelse :))
Neyseki alışveriş merkezlerini seviyorum. Bu kış oralarda çok gezecekmişim gibi hissediyorum :)

Bir de yazdan kalma bekleyen bir tarifim var. Daha doğrusu bir değerlendirmece. Ağustos'ta yeğenimin doğum günü için yaptığımız böreklerin artan içini saklamıştık. Daha fazla dolapta beklemesine dayanamadığım bir gün çıkarıp öğle yemeğine hazırladım.


Artan içten hazırladığım için 8-10 adet köfte çıkartacak şekilde düzenleyerek vereceğim tarifi.

Kıymalı Patates Köftesi
Malzemeler
2 büyük patates
1 büyük soğan
100 gr kıyma
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
İnce kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:  Geniş bir tavaya 2 kaşık sıvıyağ koyup, üzerine soğanları yemeklik doğrayın. Kıymayı da ekleyip kavurun. Kıyma suyunu çektiğinde, patatesleri soyup rendeleyin, suyunu sıkın ve tavaya ekleyin. Tuz ekleyip 1-2 dk karıştırdıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra bir karıştırma kabına alıp üzerine unu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Karabiber, pulbiber, kimyon ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Bir tavaya 1/2 çay bardağı kadar sıvıyağ koyun ve yağ ısınınca iç malzemeden bir kaşık alıp tavaya koyun. Üzerine kaşıkla yavaşça bastırarak çok az yayılmasını ve düzleşmesini sağlayın. İki tarafını da kızartıp peçete serili bir tabağa alın ve yağını çektirdikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma