22 Aralık 2011 Perşembe

Artanları Değerlendirmece: Yufkalı Omlet

Tepsi böreğini pek beceremem ben. Kenarlarını kapatmak için uğraşırım. Bir de birbirine geçeceğini bile bile hep bastırarak koyarım iç malzemesini. O yüzden sıkış sıkış olmuştur çoğu sefer. Ki çok sık da yapmam zaten. Börek diyince genelde gül böreği veya sigara böreği şeklinde yaparım. Hem daha zevkli yapması hem de sıkışma ve kuru kenar riski yok. Ama çabuk sıkılan biri olduğum için, bize yetecek kadar, birkaç yufkayı sarar gerisini kaldırırım. Çoğunlukla sonuna kadar gitmem :) O yüzdendir ki börek yaptığımda hep artan bir yufkamız olur. Bazen bu artan yufkaları peynirli gözleme yaparım kahvaltıda teksem. Ya da öğleni geçiştiririm onunla. Bir defasında da bu şekilde yumurtalarla karıştırarak denemiştim. Yalnız bana göre sıvı malzemeler ve yufka oranını iyi ayarlamak gerekiyor. Yumurtası veya sütü çok olursa sıkış sıkış olabilir.



Yufkalı Omlet
Malzemeler
1,5 yufka
2 yumurta
1/2 çay brd. süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, pulbiber
İstenirse maydanoz veya dereotu da eklenebilir.
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Yapılışı: Yufkaları 5-6 cm uzunlukta küçük parçalara ayırıp geniş bir kaba alın. Yumurta, tuz, ve sütü ayrı bir kapta iyice çırpın ve yufkaların üzerine gezdirerek dökün. Bir çatal yardımıyla bütün yufkaların ıslanmasını sağlayın. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Karışımı tavaya döküp fazla bastırmadan yayın. Üzerine pulbiber serptikten sonra, uygun bir kapak kapatıp altı kızarıncaya kadar kısık ateşte tutun. Sonra spatula yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da pişirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.




1 yorum:

  1. vay vay vay güzel fikir ;) arada bir olmuyor değil. ellerine sağlık Deniz.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma