1 Eylül 2014 Pazartesi

PPS Pizza / Patlıcan-Patates-Soğanlı Pizza ;)

Yeni bir haftadan merhaba.
Sevdiğim serinlik sonunda geldi. Bir haftadır rahatça uykuya dalabiliyorum, evde bunalmadan oturabiliyorum. Arada üzerime incecik bir hırka alıyorum. Kışa gittikçe yaklaşıyor olsak da sonbahar gibisi yok.
Aslında kış gelsin, sorun değil de, işte zaman... Kış gelsin diye bekliyordum geldi, geçti, sıktı artık hatta ve yaz  gelsin diye beklemeye başladım. Şimdi yaz geldi, geçti, sonbahar hissettiriyor kendini. Yine kış gelecek.. Bir sene daha böyle farkına varamadan geçecek. Yaş da geçiyor zaten, moralim çok bozuk. Yaşlanma korkusu oluşmaya başladı. Birileri daha küçük göründüğümü söylediğinde dünyalar benim oluyor. 18'e kadar indik, bakalım :) Artık soran olunca 23 diyeceğim, 18-28 arası 23 iyidir ;)
Ahhh, böyle işte.
Neyse efendim yakınmayı bırakayım da tarifime geçeyim. Yazacağım diye akşamı etmişim.
Bu pizzayı Ercüment ile denedik. Fırına vermeden hemen önce biraz daha peynir ilavesi yapmıştım, fotolardan da anlaşılır belki. Yedikten sonra kanaat getirdik ki gereksizmiş son eklemem. Azıcık serpiştirmek iyiymiş. Çoğu tadını bastırıyor, zaten çok aromalı olmayan patates ve patlıcanın.


 

Patlıcan-Patates-Soğanlı Pizza
Malzemeler
1 cup beyaz un
1 cup tam buğday unu
Ilık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
1 adet küçük boy patates
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beyaz peynir
1 adet küçük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik, biberiye, karabiber

Yapılışı
  • Hamur için derin bir kaba unları (beyaz unun yarısını) koyun, üzerine tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin. Yavaş yavaş ılık su dökün ve karıştırın bir kaşıkla. Yapışkan bir hamur olduğunda kalan beyaz unu da ekleyin ve kaşıkla bu unu iyice yedirin. Üzerini temiz bir bezle kapatıp yarım saat hafif ısınmış fırında bekletin (ya da başka sıcak bir ortamda).
  • Bu sırada domatesi rendeleyin. Bir kasede salça, sarımsak, zeytinyağı, kekik, biberiye ile birlikte karıştırın.
  • Patatesi soyup incecik dilimleyin. Patlıcanı alaca soyun ve ince dilimleyin. Soğanı da soyup halka şeklinde doğrayın. Hepsini bir kaba alıp üzerlerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. İyice karıştırın.
  • Dinlenip kabaran hamuru fırından çıkarın, fırının ısısını 180'e ayarlayın.
  • Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye ellerinizle bastırarak yayın. Bu aşamada ellerinizi yağlarsanız işiniz kolaylaşır.
  • Hamurun her yerine salçalı sosu sürün. Üzerine patlıcanları, patatesleri ve soğanları dizin. En son az miktarda beyaz peynir ufalayın.
  • Isınmış fırında patatesler pişene dek pişirin.
Afiyet olsun.

İyi haftalar.

9 yorum:

  1. severim pizzayı,hele patates,hele patlıcan:))
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok iştah açıcı mutlaka denenecekler listeme ekledim bilee:) eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsiniz umarım. Teşekkürler.

      Sil
  3. Thank you for stopping by.

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor :) Ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  5. Canim ya dur bakim hele henuz baharindasin:)) cooook sonralari hep 39 da kaldigin zamanlarda gelecek:)) ama onemli olan yaslar ilerlesede ruhun yaslanmamasi..hep 18 olmak ahhh ne guzel..bu arada pizza muthis gozukuyor afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh o zamanlara kadar yaşlanma korkum geçer umarım :)
      Teşekkürler ziyaretiniz için.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma