28 Aralık 2015 Pazartesi

Patatesli Pide

Merhaba!
Bildiğimiz, çoğumuz tarafından sevilen patatesli pide tarifi paylaşacağım bugün. Bu güzel, iştah kabartıcı fotoğrafların ziyan olmasına göz yumamadım :) Hazır tarif ve fotoğraf sıkıntısı çekiyorken bunları yayınlayayım dedim.
Pideler arasında en çok patatesli pideyi severim. Geçenlerde dışarıda bir mekanda patatesli ve patlıcanlı pide yedim. Patatesli kısım zaten çok lezizdi, ama patlıcanlı kısım çok daha güzeldi. En kısa zamanda evde onu da deneyeceğim.
Bu pideyi yaparken kendimle biraz savaşmam gerekti. Biz genelde, ekmek dediğimiz şekilde yapmayı tercih ederiz. Kapalı, yarım daire şeklinde. Tavada piştiği için kalabalıklara pişirmesi daha kolay gelir. Bu sefer tek de olsam, o şekilde pişirerek yemek istemiştim. Ama pide halinde pişirip farklılık katmak istedim.
Çok az hamur yoğurarak yaptım ve mayalı olsa da hamurum, çok fazla kabarmasını beklemedim.
Patatesli Pide (1 kişilik)
Malzemeler
1,5 su brd. un
1 su brd. ılık su
Yarım çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 çimdik tuz

1 büyük boy patates
1 küçük boy soğan
1 dolu çay kaşığı domates salçası (dilerseniz)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Yapılışı
  • Patatesi soyun, 8'e kesin ve küçük bir tencerede üstlerini geçecek kadar suda haşlayın.
  • Bir kapta un, tozşeker, tuz ve mayayı karıştırın. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur yapın (suyun hepsini tek seferde dökmeyin, belki bir kısmı artacaktır) Üstünü bezle kapatıp kenara alın.
  • Pişen patatesleri çatalla gelişigüzel ezin. Üzerine biraz tuz serpin, karıştırın.
  • Bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Soğanı küçük doğrayıp bu yağda kavurun. Kullanacaksanız azıcık salça ekleyip karıştırın. Patatesi ve baharatları ekleyin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru alıp elinizle veya oklava ile uzunca açın. Hamuru tepsiye alıp üzerine, kenarlarda 2cm boşluk bırakarak patatesli harcı yayın. Kenarlardaki hamuru kaldırıp içe bastırın.
  • Isınmış fırında hamurun kenarları kızarmaya başlayana dek pişirin. Fırından çıkarınca isterseniz hamurun kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz. Yanında da soğuk bir bardak ayran ;)
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İyi haftalar olsun size de.

      Sil
  2. Ellerine saglik, ne de lezzetlidir.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma