28 Eylül 2016 Çarşamba

Şeftalili Mini Paylar

Ve sonunda sıra şeftalili paylara geldi! Bunları yayınlamak için araya bir iki yazı sıkıştırdım ki ard arda şeftalili tarif paylaşmış olmayım diye ^^
Eh bloggerlığın bu tür zorlukları da var işte :P
Bu payları takip ettiğim bir YouTuber'da izlemiştim ve denenecekler listeme eklemiştim. Denemek için  de çok beklememe gerek kalmadı neyseki. Geçen aylardaki, -evet biliyorum yayınlamak için epey gecikmişim, komşu tanışma gününe bunlardan yaptım. Benim için bir numara bu paylardı. Aşağıya indirmeden bir iki tanesini tadına bakıyorum bahanesiyle mideye indirmiştim bile^^
Şeftalili Mini Paylar
Malzemeler
Hamur İçin
200g soğuk tereyağı
2,5 cup un
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı buzlu su
Şeftali Harcı İçin
2 tane şeftali
3 yemek kaşığı tozşeker
1/4 çay kaşığı tarçın
1/3 su brd. mısır nişastası
Üzerine
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
1 yemek kaşığı tozşeker

Yapılışı
  • Bir kaba unu eleyin. Tuz, tozşeker ve küplere kesilmiş tereyağı ekleyin. Bir çatal ile tereyağı eze eze un ile iyice karıştırın. Fotoğraftaki gibi parçalı bir hal alacak. 1 kaşık soğuk suyu ekleyip karıştırın. Eğer hala çok unlu ve avucunuzda sıktığınızda çoğunlukla birleşmiyorsa, ikinci kaşık suyu da ilave edip karıştırın.
  • Hamuru tezgaha alın, ikiye bölün. Ellerinizle çok oynamadan birleştirin. Streç filme sarıp buzdolabına kaldırın ve yarım saat soğutun.
  • Bu sırada şeftalileri soyun. Bir kasede nişasta, tozşeker ve tarçını ilave edip karıştırın.
  • Soğuyan hamuru hafif un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile açın. Bardakla veya kalıpla daireler kesin. Ortasına şeftalili harçtan 2 tatlı kaşığı koyup başka bir hamur ile kapatın. Kenarlarını çatal ile yapıştırın. Tüm hamurları bu şekilde kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Her birinin üzerine bıçağı ucu ile + şeklinde kesik açın. Minik bir kasede yumurta sarısı ile suyu karıştırın. Payların üzerine fırça ile sürüp tozşeker serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Çıtır çıtır olan bu paylar ağzınızda dağılırken çok keyif alacaksınız. En kısa zamanda tekrar yapmak için sabırsızlanıyorum.
Bu payları başka şekillerde, farklı iç malzemelerle de yapabilirsiniz. Mesela ben ileride elma ve havuç ile veya vişne ve çikolata parçaları ile denemeyi düşünüyorum.
Tekrar görüşene dek hoşçakalın :)
Görüşürüz.

27 Eylül 2016 Salı

Ailemizin yeni neşesi /Ispanaklı Peynirli Lazanya Rulosu

Bugün pek güzel bir gün.
İkinci kez hala olduğum gün.
Yüzünü gördüğüm an kalbimi ısıtan, sevgisi içimde hiç eksilmeyecek ♥Nehir♥ bebeğimiz aramıza katıldı. Allah ona sağlıklı, güzel, uzun ve başarılarla dolu bir ömür versin.
Eveeet, hazır çok mutluyken şuraya bir de tarif iliştirsem güzel olur.
Makarnaları çok sık yemesem de çok seviyorum. Fırında yapılanlar favorim. Dolayısıyla lazanya ile de aramız çok iyi. Aslında ne zamandır denemek istediğim bir tarifti ıspanaklı lazanya. Birkaç özel dokunuşla, sonunda çok lezzetli bir ıspanaklı lazanya yeme fırsatım oldu. En kısa zamanda tekrar yapmayı istediğim enfes bir lezzet.
Ispanaklı Peynirli Lazanya Rulosu
Malzemeler (5 kişilik)
10 adet dalgalı lazanya (Normal yapraklı lazanya ile de olabilir)
Tuz
Haşlamak için kaynayan su
Domatesli sos için
8-10 adet cherry domates veya 2-3 adet olgun domates
1 büyük boy kırmızı biber (közlenmiş kabuğu soyulmuş biber de olur)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı sos (benimki kırmızı biber ve sarımsaklı)
Çok az tuz
Karabiber
Ispanaklı Peynirli Harç için
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı süt
100 gr krem peynir
1 su brd. lor peyniri
2 su brd. doğranmış ıspanak
Karabiber, tuz
Üzerine
Rendelenmiş parmesan peyniri veya bolca kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.

Yapılışı
  • Öncelikle domatesler ve biberi yıkayın. Doğrayıcınızda çekip püre haline getirin.
  • Tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağına dövülmüş sarımsakları ekleyin. Bir iki karıştırarak kavurun. Domates püresini, acı sos, tuz-karabiber ekleyip bir iki tık kaynayana dek pişirin. Pişen sosu bir kenara alın.
  • Tencerede kaynayan suya lazanyaları atın. Birbirlerine yapışmalarını engellemek için arada bir oynatarak al dente (hafif hırt kalacak ama aynı zamanda bükülebilecek) kıvamda pişirin.
  • Bir tavada tereyağı eritin. Minicik doğranmış soğanı ilave edip kavurun. Soğanlar sararmaya başlayınca unu ekleyip 1-2 dk karıştırın. Süt ve ıspanağı ekleyip topak olmayacak şekilde karıştırın. Peynirleri ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
  • Lazanyaların bir kısmını önünüze serin. Üzerlerine ikişer yemek kaşığı harcı yayın. Makarnanın ucundan tutup rulo yapın.
  • Fırın kabınızın dibine 1 yemek kaşığı dolusu domates sostan koyup yayın. Ruloları bu sosun üzerine dizin.
  • Tüm rulolar bittikten sonra üstlerine kalan domates sosu yayıp 200 derecede ısınmış fırına verin. 15-20 dk sonra çıkarıp üzerine parmesan veya kaşar rendesi serpiştirin. Tekrar fırınlayıp peynirler eriyince çıkarın.

Lazanya rulolarınız artık yenmeye hazır!
Afiyet olsun.

 


17 Eylül 2016 Cumartesi

Antep Fıstıklı Çikolatalı Puding

Merhaba bu da benim yeni tarifim :)
Yazacak bişey bulamadım, bu sefer de böyle oluversin :))
Antep Fıstıklı Çikolatalı Puding
Malzemeler
2 paket Dr. Oetker antep fıstıklı puding
1 paket Dr. Oetker bitter çikolatalı puding
6 su brd. süt
1 kutu krema
7-8 adet petibör bisküvi veya 12-15 adet bebe bisküvisi
1/2 su brd. süt
Yapılışı
  • Derin bir kasede kremayı mikserle çırpıp köpürtün. üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın.
  • Bir tencerede 2 su brd. sütle antep fıstıklı pudingi pişirin. Pudingin tüm üst yüzeyine iyice değecek şekilde streçle kapatın. Soğumaya bırakın.
  • Bitter çikolatalı pudingi de aynı şekilde pişirin ve streçleyip soğutun.
  • Antep fıstıklı pudinge kremanın 3/4'ünü ekleyip alt üst ederek karıştırın. Bitter çikolatalı pudinge de kalan kremayı ekleyip aynı şekilde karıştırın.
  • Servis edilecek kapların dibine ikişer üçer parçaa bisküvi yerleştirip 1-2 kaşık sütle ıslatın.
  • Kaselerin 3/4 'ne fıstıklı karışımdan, kalanına çikolatalı karışımdan koyup buzdolabına kaldırın. 2-3 saat soğuduktan sonra fındık fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Görüşmek üzere.

5 Eylül 2016 Pazartesi

Sokak Yemekleri: Tavuklu Sebzeli Noodles

Yemekten en keyif aldığım şeylerden biri noodlelar. Dışarıda yediğim noodlelara oranla kendi yaptığımı daha çok seviyorum. Dışarıdakiler genelde çok tuzlu oluyorlar veya şeker oranı da fazla oluyor. Ben evde bunları kendime göre düzenleyerek yapıyorum.
Uzak doğu ülkelerinde çok sevilen, çarşıda pazarda, her dükkanda karşınıza çıkabilecek (öyle diyolla) yemeklerden biri. Eh dolayısıyla "Street food" kategorisinden giriş yapabilir bloğa da değil mi?
Benimle birlikte, evde bu lezzetleri sevenlerin olması da mutluluk verici. Kendinize göre şekillendirebileceğiniz, uyacağını düşündüğünüz her sebzeyi içine atabileceğiniz, farklı noodlelarla da pişirebileceğiniz bir yemek. Yalnız bir olmazsa olmazı var ki; o da lahana! Elbette olmazsa da olur, ancak lahana ile bir başka, benden söylemesi.
Sık sık yaptığımız sebzeli, tavuklu noodleları paylaşacağım ben bugün. Umarım dener ve beğenirsiniz.
Tavuklu Sebzeli Noodles
Malzemeler
1 paket çin eriştesi (egg noodles)
3-4 adet kemiksiz but, ince doğranmış
1 orta boy soğan, ay şeklinde doğranmış
1 küçük kabak, jülyen doğranmış
1 kırmızı biber, jülyen doğranmış
1 minik havuç veya yarım büyük havuç, jülyen doğranmış
1 çorba kasesi ince kıyılmış beyaz lahana
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kadar ezilmiş zencefil
2 yemek kaşığı light soya sosu
1 tatlı kaşığı acı sos
1 silme yemek kaşığı tozşeker
Tuz

Yapılışı
  • Noodleları kaynar tuzlu suya koyun ve pişmeye bırakın.
  • Başka bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağı ısıtın. Soğanı ekleyip 1 dk kadar kavurun. Zencefil ve dövülmüş sarımsağı ilave edin, onlar kızarmadan tavuğu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 4-5 dk bu şekilde pişirip karıştırın. Lahanayı ve diğer sebzeleri ekleyin ve 1-2 karıştırarak kavurun. Kapağını kapayıp 4-5 dk, sebzeler çok ölmeyecek şekilde pişirin.
  • Soya sosu, tozşeker, tuz ve acı sosu ekleyip karıştırın. Pişen noodleları süzün, soğuk ile karıştırarak yıkayın ve tencereye ekleyin. İyice karıştırın ve bu şekilde de 1-2 dk noodlelar tekrar ısınana dek pişirin.
  • Büyükçe bir servis kabına aktarın. Servis edebilirsiniz.
Bu fotoğrafları çektiğimde tencereye önce sebzeleri, sonra tavuğu eklemiştim. Tavuk pişene dek sebzeler iyice ölmüşlerdi. En üstteki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, sebzeler diriliğini kaybettiği için pek hoşuma gitmemişti. Sebzeler biraz diri kalırsa yemesi daha keyifli oluyor. Her bir sebzenin tadını alabiliyorsunuz. O sebeple önce tavuğu kavurun. Pişmesine yakın sebzeleri ilave edin.
Yeniden fotoğraf çekmem uzun sürebilir, o yüzden şimdilik bu fotoğrafları kullanıyorum, ileride değiştirebilirim ;) Mazur görün..

Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.
Tasarım:Sawako Kuronuma